Motor City Sofia

ul. „Knyaz Boris I“ 100, 1000 Sofia Center, Sofia, Sofia, Bulgaria, 1000

Пивоварната

Веритас е българска бира, която се вари в Пивоварната в Бургас. Марката и бирата са създадени през май 2015 година. Вериатс е крафт бира – има собствен характер и автентичен вкус. Петър е пивоварят-технолог. Той майстори бирата. Влага душа и старание във всяка варка. Веритас е жива бира – не е филтрирана, нито пастьоризирана. Слабо-газирана, свежа и ароматна. Veritas (лат) е истина.

В София: Ribs Brothers

Ribs Brothers
Фокусът е ясен, а менюто кратко и стегнато. В него присъстват 5 вида ребърца, като всеки един от тях е готвен 12 часа, това прави месото изключително крехко и буквално топящо се в устата. Въпреки бавното готвене вкусовете са коренно различни – от опушени ребърца, ребърца с домашен барбекю сос до пикантни с доматен сос. Разбира се, менюто включва и два сандвича с дърпано свинско месо. „Искаме да покажем, че ребра могат да се ядат за обяд, за вечеря, с бира, с вино, с приятели, с гаджета, на работна среща, казва Кирил Бояджиев. Ще дадем на хората продукта, който те очакват като вкус, но приготвен по различен начин, а не на стандартното барбекю.“ Скоро може да очакваме и истинска динамика в менюто – с нови неща и с различни месечни предложения. Ribs Brothers , ще ги намерите на ул. Узунджовска 13.

Бирария Йегерхов

Бирария Йегерхоф предлага както баварска, така и традиционна българска кухня. Има голямо разнообразие от свински, телешки, пилешки и дивечови ястия. Предлагат се и традиционните баварски брецели и кисело зеле. Освен живата бира, в менюто се предлага и всякакъв друг алкохол

Бирария Jagerhof

Бирария Йегерхоф предлага както баварска, така и традиционна българска кухня. Има голямо разнообразие от свински, телешки, пилешки и дивечови ястия. Предлагат се и традиционните баварски брецели и кисело зеле. Освен живата бира, в менюто се предлага и всякакъв друг алкохол.

J.J. Murphy’s София, Шипка 48

J.J. Murphy’s е първият автентичен ирландски пъб в България. Ако обичате ирландската атмосфера и кухня, не е необходимо да пътувате чак до мъгливите острови оттатък Ламанша. Тук можете да похапнете традиционните ирландски стю, овчарски пай и телешки стек. Има голямо разнообразие от наливна бира. През топлите дни можете да седнете на открито в градината и до опитате наденички приготвени на барбекю и да изпиете ледено студена, тъмна, запомняща се бира Guinness. Заведението разполага с огромни телевизори, по които редовно се въртят мачове, а програмата за спортните дербита се обявява на външната страна на витрините, както и в сайта на пъба. Всеки петък и събота можете да се насладите на изпълнения на живо. Музиката е джаз, поп, рок, ирландска и българска. През годините се доказва като най-добрият ирландски пъб в столицата. Отличната му репутация се дължи на уютната атмосфера, както и на личното и дружелюбно отношение към всеки един посетител. Тук можете да се срещнете със стари и нови приятели, защото J.J. Murphy’s е мястото, „където добрите приятели се срещат“. Осигурено от J.J. Murphy’s

Cheerleaders Sports Bar & Grill

Cheerleaders Sports Bar & Grill ще ви спечели с автентична американска кухня и среда за гледане и участие в различни спортни мероприятия. При нас ще откриете неустоими плата за фенове, коктейли в кана за сплотени компании, бургери с прясно говеждо в бриош с различни гарнитури и дипове, поднесени със стил от очарователни мажоретки, и какво ли още не. За лепкавите ни ребърца пък се разказват легенди, а сме на пазара само от 3 месеца.

Cheerleaders Sports Bar & Grill

Cheerleaders Sports Bar & Grill ще ви спечели с автентична американска кухня и среда за гледане и участие в различни спортни мероприятия. При нас ще откриете неустоими плата за фенове, коктейли в кана за сплотени компании, бургери с прясно говеждо в бриош с различни гарнитури и дипове, поднесени със стил от очарователни мажоретки, и какво ли още не. За лепкавите ни ребърца пък се разказват легенди, а сме на пазара само от 3 месеца.

STIX

Billiard Club STIX се намира в подлеза на НДК, в близост до фонтаните и е най-доброто място за билярд, снукър, дартс и джаги в София. Клубът разполага с 14 професионални маси за билярд, 2 маси за снукър, 5 табла за дартс и минифутбол. Приятната атмосфера, модерния бар и денонощното работно време са три допълнителни причини да изберете билярд клуб STIX. Билярдните маси са професионални 9-футови маси DYNAMIC II, на каквито се провеждат повечето състезания по билярд в Европа. Масите за снукър са 12-футови, оборудвани със Steel block. На място може да закупите за лична употреба качествени щеки и аксеосари.

Октоберфест

Октоберфест (на немски: Oktoberfest) е най-масовият народен празник в света. Това е празник, който се провежда ежегодно на Терезиенвийзе в Мюнхен, Германия от 1810 г. През XXI век посещаемостта му достига и надхвърля 6 милиона души. За празника мюнхенските пивоварници правят специална бира (Wiesn Märzen) с по-високо алкохолно съдържание. Развлеченията включват увеселителни влакчета, виенско колело, въртележки и други.

За бирата

Най-старата позната ни рецепта за бира е на 4000 години и принадлежи на шумерите. Египтяните са построили пирамидите, докато са си пийвали бира. Работниците на Гиза получавали около четири литра бира на ден според Патрик Макговърн, биомолекулярен археолог в университета Пенсилвания. Три бутилки бира на ден обаче унищожават ползата за сърцето, която носи бирата, тъй като тялото започва да преработва излишния етанол и произвежда про-оксиданти. Бирата (отчасти защото съдържа антибактериален етанол) някога е била по-здравословна напитка, отколкото замърсената вода на Нил. Хмелът – съставката, която прави бирата горчива – принадлежи към семейството на канабиса и всъщност е нещо като първи братовчед на марихуаната. Етанолът, алкохолната съставка на бирата, е силен антисептик, но не помага при хрема. Оптималното съдържание на алкохол в кръвта, което убива микробите, е повече от 60% – за съжаление обаче освен микробите то ще убие и вас. (Фатално алкохолно натравяне се получава между 0.40 и 0.50%.) Учени от университет в Западно Охайо са открили, че микроелементи, наречени полифеноли, в 0.35-литрова бутилка бира създават защитни нива антиоксиданти в организма, които пък от своя страна предпазват от сърдечни болести. Изследване във Великобритания сочи, че в страната 93 000 лира бира остават само по брадите на мъжете, които я пият. Проучване на Станфордския университет показва, че бирените мехурчета създават поле в чашата, което противоречи на законите на гравитацията.

Немска бирария Фенерите

Наслаждавали ли сте се на дълъг, прохладен следобед под сянката на зелени дървета в някое от Лего-подобните градчета по поречието на Майн или Рейн, където най добрата компания са добре изстудени халби кехлибарена прохлада, пресни вурстчета на скара, свински джоланчета, фантастични гевречета, кнедли, задушени картофи, зеле…

Бирария 1516

Бирария 1516 води наименованието си от онази славна и знаменателна 1516-та година, през която Баварският херцог Вилхелм ІV приема Reinheitsgebot или Законът за чистотата (на бирата). От тогава и до днес, въпреки някои перипетии, немските производители на бира спазват разпоредбите за съдържанието на бирата.

Бирария 1516 предлага WiFi достъп до интернет за собствениците на мобилни устройства и преносими компютри. Така можете да работите в приятната атмосфера на бирарията, да покажете на приятели интересен сайт, да чатите  докато пийвате с приятели, да следите футболни резултати и въобще да се възползвате от всички невероятни неща, които можете да правите в интернет, докато се радвате на приятната обстановка, вкусната храна и невероятна бира в Бирария 1516. ВСЯКА ПОСЛЕДНА НЕДЕЛЯ ОТ МЕСЕЦА – ТУРНИР ПО ШАХМАТ „ФРИЦ“… ДАТА И ЧАС: Всяка последна Неделя от месеца от 13:30 до 16:30 ч в Бирария 1516 УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ: Всеки желаещ, заплатил турнирна такса от 10 лева, без ограничения за участие. Крайно класиране и награди в четири категории, според ЕЛО-Рейтинг… • Препоръчително е играчите с бели фигури да осигурят шахматен часовник. Ако не разполагат с такъв, при предварителното записване трябва да заяват това пред клуба РЕГЛАМЕНТ: Контрола – по 10 минути, Швейцарска система, седем кръга… ВСЯКА НЕДЕЛЯ СЛЕД 19:00ч. – ИГРАТА „QUIZ“… Aко търсите интелектуално забавление, куизът (или викторината) може да се окаже идеален за вас. Съберете няколко приятели и идете в Irish Harp или бирария 1516 в София във вторник или неделя след 20:00 ч. Методът е изпитан – вече шест години се провеждат интелектуални отборни състезания или иначе казано Quiz…

Бирария Лучано

Бирария Лучано
Бирария Лучано, е в краят на безистена на пл. Славейков 9. Бирарията е в типичен за ирландските пъбове стил. Тежките дървени пейки и маси допринасят за уюта. Специфичното за тази бирария е живата бира, която се предлага в различни по големина халби, включително и от един литър за най-жадните. Живата бира е прясна, нефилтрирана. Произведена по обичайната технология на ( HBH ), но за разлика от „обикновената“ са спестени механичното пречистване – филтриране – и термичната обработка – пастьоризация. Освен бирата салатите ни впечатлиха със своето многообразие и доволно голямо количество. Препоръчваме кюфтенца Лучано, свинските пръжки, както и класическата домати с моцарела, която е направена от розови домати. Обслужващият персонал усмихнат и приветлив, което е допълнителен бонус към добрата храна и бира.

Бирария 1516

Бирария 1516 води наименованието си от онази славна и знаменателна 1516-та година, през която Баварският херцог Вилхелм ІV приема Reinheitsgebot или Законът за чистотата (на бирата). От тогава и до днес, въпреки някои перипетии, немските производители на бира спазват разпоредбите за съдържанието на бирата.

Бирария 1516 предлага WiFi достъп до интернет за собствениците на мобилни устройства и преносими компютри. Така можете да работите в приятната атмосфера на бирарията, да покажете на приятели интересен сайт, да чатите  докато пийвате с приятели, да следите футболни резултати и въобще да се възползвате от всички невероятни неща, които можете да правите в интернет, докато се радвате на приятната обстановка, вкусната храна и невероятна бира в Бирария 1516. ВСЯКА ПОСЛЕДНА НЕДЕЛЯ ОТ МЕСЕЦА – ТУРНИР ПО ШАХМАТ „ФРИЦ“… ДАТА И ЧАС: Всяка последна Неделя от месеца от 13:30 до 16:30 ч в Бирария 1516 УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ: Всеки желаещ, заплатил турнирна такса от 10 лева, без ограничения за участие. Крайно класиране и награди в четири категории, според ЕЛО-Рейтинг… • Препоръчително е играчите с бели фигури да осигурят шахматен часовник. Ако не разполагат с такъв, при предварителното записване трябва да заяват това пред клуба РЕГЛАМЕНТ: Контрола – по 10 минути, Швейцарска система, седем кръга… ВСЯКА НЕДЕЛЯ СЛЕД 19:00ч. – ИГРАТА „QUIZ“… Aко търсите интелектуално забавление, куизът (или викторината) може да се окаже идеален за вас. Съберете няколко приятели и идете в Irish Harp или бирария 1516 в София във вторник или неделя след 20:00 ч. Методът е изпитан – вече шест години се провеждат интелектуални отборни състезания или иначе казано Quiz…

Немска бирария Фенерите

Наслаждавали ли сте се на дълъг, прохладен следобед под сянката на зелени дървета в някое от Лего-подобните градчета по поречието на Майн или Рейн, където най добрата компания са добре изстудени халби кехлибарена прохлада, пресни вурстчета на скара, свински джоланчета, фантастични гевречета, кнедли, задушени картофи, зеле…

Магазин за крафт бира в София

На 12 декември 2015 г. в София отваря врати BEERA – най-новият магазин за крафт бира в града. На ул. Христо Белчев 29 BEERA ще предлага близо 400 марки, сред които и продукцията на всички български крафт пивоварни.

За бирата

Най-старата позната ни рецепта за бира е на 4000 години и принадлежи на шумерите. Египтяните са построили пирамидите, докато са си пийвали бира. Работниците на Гиза получавали около четири литра бира на ден според Патрик Макговърн, биомолекулярен археолог в университета Пенсилвания. Три бутилки бира на ден обаче унищожават ползата за сърцето, която носи бирата, тъй като тялото започва да преработва излишния етанол и произвежда про-оксиданти. Бирата (отчасти защото съдържа антибактериален етанол) някога е била по-здравословна напитка, отколкото замърсената вода на Нил. Хмелът – съставката, която прави бирата горчива – принадлежи към семейството на канабиса и всъщност е нещо като първи братовчед на марихуаната. Етанолът, алкохолната съставка на бирата, е силен антисептик, но не помага при хрема. Оптималното съдържание на алкохол в кръвта, което убива микробите, е повече от 60% – за съжаление обаче освен микробите то ще убие и вас. (Фатално алкохолно натравяне се получава между 0.40 и 0.50%.) Учени от университет в Западно Охайо са открили, че микроелементи, наречени полифеноли, в 0.35-литрова бутилка бира създават защитни нива антиоксиданти в организма, които пък от своя страна предпазват от сърдечни болести. Изследване във Великобритания сочи, че в страната 93 000 лира бира остават само по брадите на мъжете, които я пият. Проучване на Станфордския университет показва, че бирените мехурчета създават поле в чашата, което противоречи на законите на гравитацията.

Октоберфест

Октоберфест (на немски: Oktoberfest) е най-масовият народен празник в света. Това е празник, който се провежда ежегодно на Терезиенвийзе в Мюнхен, Германия от 1810 г. През XXI век посещаемостта му достига и надхвърля 6 милиона души. За празника мюнхенските пивоварници правят специална бира (Wiesn Märzen) с по-високо алкохолно съдържание. Развлеченията включват увеселителни влакчета, виенско колело, въртележки и други.